Syventyvää keskustelua aivoista ja arvoista Kun ulkona vonkui vihainen takatalven viima, kokoontui itäiseltä Uudeltamaalta kymmenen yrittäjänaista vanhaan kauniiseen kartanoon kakluunien lämpöön viettämään tyhy-päivää. 

Ajatus työhyvinvoinnille pyhitetystä päivästä syntyi Itä-Uudenmaan Yrittäjänaisten keskusteluissa: totesimme, että moni pienyrittäjä työskentelee ilman työyhteisöiden jäsenille tarjoutuvia mahdollisuuksia ottaa ryhmänä etäisyyttä työhön ja suunnata katseet hyvinvointiin. Päätimme järjestää sellaisen, ja kutsuimme mukaan niin yhdistyksemme jäsenet kuin muutkin yrittäjät.

 

Sipoon Sykkeen hemmottelulahja ja Sipoon Yrittäjien puheenjohtaja

Jeanette Broman Sipoon Sykkeestä vieraili alkuun tyhy-päivässä. Hänet on valittu hiljattain Sipoon Yrittäjät ry:n uudeksi puheenjohtajaksi ja tuli esittäytymään tilaisuuteen. 

Nette on myös Sipoon Sykkeen toimitusjohtaja, jonka uuden palvelun hän tarjosi hyvinvointiteemaan sopivasti osallistujille: huippukylmälaite on suomalainen keksintö, joka lääkkeettömästi hoitaa erilaisia lihas-, nivel- ja iho-oireita. Huippukylmähoidossa laitteen avulla hoidettava alue jäähdytetään +2-4-asteiseksi, hoito kestää vain muutaman minuutin. Tämän jutun kirjoittaja sai niskajumittuman noin kahden minuutin sessiolla laukeamaan. 


Miten autamme aivojamme

Mentle Oy:n Amy Albrecht auttaa ihmisiä ja työyhteisöjä organisoimaan työtä ja arkeaan aivojen näkökulmasta terveemmiksi.

Nykyihmisen aivot toimivat ihan samoin kuin metsästäjä-keräilijäkaudella vaikka nykyinen ympäristömme on monimutkainen ja hektinen. Amy korosti kiireettömien hetkien merkitystä ja tähdensi, että pikaista reagointia ja nopeita päätöksiä edellyttävän arjen vastapainona tarvitsemme aikaa hitaalle prosessoinnille, jotta aivomme kykenevät synnyttämään uutta luovia oivalluksia. Hän esitteli työkaluja, joilla johdamme paremmin työtämme ja varmistamme riittäviä suvantohetkiä uudistavalle ajattelulle.

 

Mikä minulle on oikeasti tärkeää?

Tarja Munter Voija Oy:stä haastoi osallistujat töihin. Hän pyysi meitä listaamaan arvomme, priorisoimaan niistä olennaisimmat ja kytkemään ne käytäntöön. Miksi nämä arvot ovat tärkeitä minulle? Miten ilmennän arvojani elämässäni? Entä työssäni?

Keskustelussa nousi esille, kuinka syviä ja vaikeitakin merkityksiä arvoihimme kätkeytyy. Emme tule usein pohtineeksi arvojamme vaikka niiden pitäisi olla se magneetti, joka kiskoo meitä vääjäämättömästi oikeaan suuntaan. Pysähtyminen miettimään omia arvostuksiamme oli tervetullutta ja puhdistavaa työskentelyä.

Tarja kehotti säilyttämään päivän muistiinpanot ja palaamaan niihin uudelleen muutaman vuoden kuluttua. Arvomme elävät ja muuttuvat hitaasti, kuten me ihmisinäkin muutumme. Mitkä tämänhetkiset arvot ovat yhtä tärkeitä kolmen vuoden kuluttua, ja mitä uusia on tullut tilalle?


Päivä oli onnistunut kokonaisuus 

Työskentelemme kaikki hyvin erilaisissa yrityksissä ja eri tilanteissa mutta me jokainen ammennamme voimamme inhimillisyydestämme. Sen vuoksi yrittäjäkohtaamisissa löytyy samastumispintaa ja yhteisiä aiheita loputtomasti. 

Kohtaamiset toisten yrittäjänaisten kanssa ovat kullanarvoisia. Päivän piristysruiske olivat keskustelut ruokapöydän ympärillä. Kuten usein aiemminkin, tilaisuus oli tunnelmaltaan turvallinen ja vapautunut. 


Helmi Hindsbyn rauhassa

Fantastinen Norrkulla Gård Sipoossa toimi täydellisesti kokoustarkoitukseemme. Tilat olivat avarat. Kartanon historia ja sen nykyinen palvelukonsepti jo itsessään olivat oivallinen syy osallistua tapahtumaan. Nautimme juurevaa, tilan tuottamaa ruokaa aamupuurosta ja tilajuustosta alkaen aina lounaaksi nautittuun lampaanpaistiin. 

Yrittäjä, kartanon omistaja Elisabet Lundström kertoi kartanon historiasta ja nykyisestä toiminnasta. Maatila tuottaa luomuviljeltyä viljaa ja vihanneksia. Tilalla on hevostalli ja lampaita. Kesäaikaan tilalla vierailee bussilasteittain turisteja, erityisesti lyhyesti suomalaiseen maaseutuun tutustumaan tulevia risteilymatkustajia.

 

 

Kommentit